Warm en kans op onweer tijdens EK voetbal Nederland - Oostenrijk

16 juni 2021, 15:25

Actueel
EK voetbal 2021 Foto: Henk Voermans

Met zomerse tot tropische temperaturen is het uitnodigend weer om de EK-wedstrijd Nederland - Oostenrijk buiten te volgen. In het zuidwesten kunnen buien ontstaan en ook in Zuid-Holland en het westen van Utrecht. In het noordwesten volgen de eerste buien na de wedstrijd en in het oosten blijft het waarschijnlijk droog.

Donderdag is het flink warm op de tweede wedstrijddag van het Nederlands elftal, met in het westen 25 tot 29 graden en in het oosten maxima van 30 tot 33 graden. In de avond blijft de warmte nog een tijd hangen en daarmee is het heerlijk weer om de wedstrijd buiten te volgen. Halverwege de avond is het 20-25 graden in het westen en in de oostelijke helft is het 25 tot 29 graden.

Buiten kijken niet zonder risico

In Zeeland en het westen van Noord-Brabant is kans op enkele onweersbuien die vanuit België ons land binnentrekken. Daarbij kan het behoorlijk regenen en ook hagel en windstoten zijn mogelijk. Nog tijdens de wedstrijd neemt ook in Zuid-Holland en het westen van Utrecht de kans op onweer toe. Als je tijdens de slotfase van de wedstrijd niet het risico wilt lopen dat je een bui op je dak krijgt, is het raadzaam om binnen of in ieder geval onder een afdak te kijken.

Later in de avond neemt ook in het noordwesten van het land de onweerskans toe, maar de wedstrijd is dan al voorbij. In de oostelijke helft van het land kan dus zeer waarschijnlijk van een droog en warm avondje voetbal genoten worden.

Foto: Henk Voermans

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven