Regionaal veel regen, grote kans op extra verkeersdrukte

15 mei 2024, 09:41

Weer en verkeer
Extra drukte verwacht door regen. Foto: Gieny Westra

Na een kleine week met overwegend droog en warm weer, is het inmiddels weer wisselvallig. Maandag en dinsdag kwam het lokaal tot buien, maar de komende dagen krijgt een groter deel van het land met regen en buien te maken. Door alle nattigheid is grote kans op verkeersdrukte.

In het zuidwesten van het land is het vanochtend bewolkt en regenachtig. De regen trekt geleidelijk noordwaarts zodat vanmiddag ook het midden van het land met regen te maken krijgt. Af en toe heeft de regen een buiig karakter en lokaal kan ook onweer voorkomen. Door de regen zal de avondspits van deze woensdag in het zuiden, midden en westen van het land extra druk zijn.

In het noorden en noordoosten blijft het droog en schijnt de zon flink. De temperatuur loopt op naar 25 graden, terwijl het in de gebieden met regen vanmiddag slechts 16 tot 18 graden is. Lees het uitgebreide weerbericht voor alle details.

Drukke donderdagspits

Donderdag schijnt in het noorden eerst de zon, elders is het bewolkt en valt regen met een wisselende intensiteit. In de middag komen overal buien voor en lokaal kunnen de buien stevig uitpakken met kans op onweer en windvlagen. De donderdagochtendspits is naar verwachting zeer druk in het zuiden, westen en midden van het land en door de buien zal de donderdagavondspits overal in het land druk zijn. Regen op donderdag is steevast een garantie op drukke spitsen.

Sommige buien kunnen wel 10 mm regenwater opleveren en tezamen met de regen van vandaag kunnen de neerslagsommen tot en met donderdagavond in het zuiden en midden oplopen naar 20 tot 30 millimeter. In het uiterste noordoosten blijft het over het algemeen droog.

'Fiets naar je werk'-dag is uitdagend dit jaar

Het is donderdag 'Fiets naar je werk'-dag en dat betekent met deze grote buienkans dat het een uitdagende editie wordt. Je zal goed je best moeten doen om tussen de stevige buien door te fietsen. Wat daarbij kan helpen is het weerbericht voor jouw fietsroute dat je kan bekijken in het Tripweather van onze app reisinformatie app MoopMoop.

Fiets naar je werk dag moopmoop

In deze app kun je jouw eigen route plannen van huis naar kantoor. Zo hebben wij bijvoorbeeld deze route gemaakt vanaf Utrecht Centraal naar ons kantoor in Houten. De neerslag- en windrichting worden over de route heen gelegd.

Buien in pinksterweekend

Vrijdag komt het nog tot enkele buien en ook in het lange pinksterweekend valt een enkele bui. De zon schijnt ook geregeld en het wordt op veel plaatsen 19 tot 21 graden. De verwachting voor Pinksteren lees je hier.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven