Dit wordt het weer tijdens de Dam tot Damloop

14 september 2022, 10:20

Hardlopen. Foto: pixabay

Dit weekend vindt de Dam tot Damloop plaats onder herfstachtige omstandigheden. Doe jij mee of ben je van plan te gaan kijken? Lees dan zeker dit artikel.

Op zaterdag trekken buien vanaf de Noordzee over Nederland. Overdag vindt de wandeltocht plaats. Wandelaars moeten zeker rekening houden met deze buien. Het gebruik van een poncho is aan te raden.

De buien trekken in snel tempo, daardoor duren ze vrij kort. Hierbij kan je pech hebben en in een paar uur tijd vijf buien over je heen krijgen. Zit het echter mee en trekken de buien net langs je heen dan kan het ook een paar uur droog zijn. De buien zijn dus kort, maar wel fel. Het kan even flink plenzen en zelfs een enkele klap onweer is mogelijk.

Tussen de buien schijnt de zon en bereikt het kwik maximaal 16 graden. De wind waait uit het noordwesten en is matig van kracht. In open gebieden, bijvoorbeeld langs het water, is de wind vaak vrij krachtig, windkracht 5.

Lees ook: Dit is het beste weer om te hardlopen.

Damloop by night

Zaterdagavond tussen 19:45 uur en 22:30 uur is nog steeds grote kans op buien. Ook de noordwestenwind blijft doorstaan. De temperatuur ligt rond 13 graden.

Wedstrijden op zondag

Zondagochtend trekt een meer aaneengesloten regengebied Amsterdam en Zaandam. Heb je kinderen die zondagochtend meedoen aan de Mini Dam tot Damlopen hou dan rekening met kletsnatte omstandigheden. De temperatuur ligt rond 13 graden.

De Dam tot Damloop zelf vindt later op de ochtend en in de middag plaats. Het regengebied trekt zuidwaarts weg en vanuit het noorden volgen enkele opklaringen. Wel ontstaan er enkele losse buien. Deze buien kunnen soms vrij fel zijn met zelfs een klap onweer. Op droge momenten is het een graad of 15, in een bui 12 of 13 graden. De matige tot vrij krachtige noordwester is ook zondag de hele dag aanwezig.

Ga je zondagmiddag kijken dan is het meenemen van een poncho zeker aan te raden.

Lees hier al ons nieuws over hardlopen.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black