Weekendweer: storm op komst?

14 december 2019, 08:07

Storm
ANP-weekend-brengt-mogelijk-storm-en-veel-regen-1280x600
ANP-weekend-brengt-mogelijk-storm-en-veel-regen-1280x600
ANP-weekend-brengt-mogelijk-storm-en-veel-regen-1280x600

De herfst draait op volle toeren dit weekend. Regen en wind bepalen het weerbeeld en er is zelfs een kleine kans op storm! Lees snel verder om te weten te komen waar het dit weekend mogelijk tot storm komt en hoe hard het precies gaat waaien.

Zaterdag trekken talrijke buien over het land. Daarbij plenst het niet alleen, ook waait het stevig. In het binnenland staat een vrij krachtige zuidwestenwind en in de kustgebieden waait het krachtig tot hard. Direct aan zee is de wind stormachtig (windkracht 8) en lokaal kan zelfs even stormkracht worden aangetikt (9 Bft.). Tot een officiële storm komt het zaterdag hoogstwaarschijnlijk niet.

In de loop van zaterdagmiddag trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en breekt de zon door. Je kunt dan flink uitwaaien en nog even van de ondergaande zon genieten. Wie vallende sterren wil zien heeft geluk. Ook zaterdagavond en aan het begin van de nacht naar zondag is het overwegend helder. Daarna raakt het gauw bewolkt en neemt de wind flink in kracht toe.

Weten wat het weer deze vrijdag doet? Lees dan ons weerbericht.

Weekend afgesloten met storm?

In de tweede helft van de nacht en zondagochtend is het ronduit onstuimig. De wind giert langs de huizen en aan de kust waait een stormachtige wind. Daarbij is kans op zware windstoten van circa 90 km/uur. Sommige weermodellen berekenen zelfs een heuse storm. Daarbij kan aan de noordwestkust en in het Waddengebied windkracht 9 komen te staan. De kans op dit scenario is hooguit 10%.

In de loop van de ochtend neemt de wind weer af. Zondagmiddag lijkt overwegend droog te verlopen met flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Het wordt een graad of 8.

Na het weekend is er duidelijk minder wind. Wel blijft het wisselvallig en is het met temperaturen van circa 10 graden zacht. Meer daarover lees je in ons weerbericht.

Foto: ANP

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven