Dit is het weer bij de marathon van Amsterdam

13 oktober 2022, 10:52

Hardlopen
Deelnemers aan de marathon. Foto: AS / Mikael Damkier

De 46e editie van de marathon van Amsterdam vindt zondag plaats. Het weerbeeld is vrij gunstig voor de deelnemers. Het wordt geen verregende editie, maar wel een vrij warme. Welk weer je als deelnemer en als bezoeker van het evenement kan verwachten lees je hier.

Zondag 16 oktober is de marathon van Amsterdam. Naast de marathon voor de professionals is er ook onder andere een mini marathon, een kidsrun, een 8-kilometer run en een halve marathon. Voor alle deelnemers bestaat een buienkans, maar dat is voor de deelnemers alleen maar fijn. De temperaturen zijn vrij hoog voor half oktober met waarden omstreeks 17 graden. Vooral bij inspanning zal het best warm aanvoelen.

Lees ook: dit is het beste weer om te hardlopen

Vrij warm hardloopweer

Bij de start van de marathon, om 9:00 uur, is het een graad of 13 in Amsterdam. Er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind en dat betekent dat de deelnemers langs de Amstel richting Ouderkerk aan de Amstel de wind enigszins tegen zullen hebben. Op de terugweg naar Amsterdam zit de wind in de rug. Tijdens de ochtenduren loopt de temperatuur geleidelijk op en om 12:00 uur, als de profs alweer binnen zijn, is het een graad of 16.

Voor degene die in de middag starten, voor bijvoorbeeld de halve marathon, is het nog wat zachter. De temperatuur ligt rond 17 graden en zeker tijdens zonnige momenten zal het vrij warm aanvoelen. De zon gaat ook vaak schuil achter wolken en soms valt een bui en dan is het prima hardloopweer.

Mocht je langs de route staan om de hardlopers aan te moedigen, dan is een paraplu soms wel even nodig. In de zon zal het ook voor de kijkers vrij warm zijn.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven