Wisselend weer tijdens beslissende Europese duels PSV en Ajax

12 maart 2024, 15:40

Sport
PSV - Dortmund. Februari 20, 2024. Foto: ANP / JOHN THYS / AFP

PSV en Ajax komen deze week Europees weer in actie en doen dat onder wisselende weersomstandigheden. De Eindhovenaren reizen voor de return in de achtste finales van de Champions League naar Dortmund en de Amsterdammers spelen in de achtste finales van de Conference League in Birmingham.

Bij de wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar woensdagavond af. Het blijft droog en er staat weinig wind bij een graad of 10. Uiteindelijk koelt het later op de avond af naar zo'n 8 tot 9 graden, net als thuis in Eindhoven het geval is.

Donderdag om 21.00 uur speelt Ajax een uitwedstrijd in het Engelse Birmingham. De dag verloopt daar grotendeels bewolkt. Overdag trekken enkele buien over de regio en stijgt de temperatuur uiteindelijk naar een graad of 14. Tijdens de aftrap is het een graad of 11. Ook gedurende de wedstrijd is kans op een enkele bui, maar kletsnat verloopt de wedstrijd zeker niet. Er bestaat ook een kans dat de wedstrijd geheel droog verloopt. De wind is meest matig en komt uit het zuidwesten.

In de heenwedstrijd vorige week in het Philips Stadion speelden PSV en Dortmund met 1-1 gelijk. Ajax kwam thuis in de Johan Cruijff ArenA tegen Aston Villa niet verder dan 0-0.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven