Hevig noodweer op Malta en Sicilië

10 februari 2023, 13:30

Hevige overstromingen op Sicilië, 18 Oktober 2018. Foto: ANP/EPA/MIMMO TROVATO

Hevig noodweer heeft op Malta en Sicilië voor veel overlast gezorgd. Vooral in het zuiden en oosten van Sicilië veroorzaakte de storm Helios veel schade. Straten kwamen onder water te staan en havengebieden zijn overstroomd.

Vooral gister en afgelopen nacht was sprake van hevig noodweer. Aan de oostkust en in de hongergelegen gebieden kwamen zeer zware windstoten tot wel 140 kilometer per uur voor. Times of Malta schrijft vrijdag dat inmiddels is begonnen met het opruimen van schade die door de storm is veroorzaakt.

De eilanden moeten ook vandaag nog rekening houden met veel neerslag en een stormachtige wind. Het Met Office van Malta heeft een gele weerwaarschuwing afgegeven. De bevolking wordt opgeroepen maatregelen te nemen en de kust en lager gelegen gebieden te vermijden. Het systeem trekt in de loop van de dag richting het zuiden en daarbij neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Naar verwachting zal het richting het avonduur op de meeste plekken droog zijn in Sicilië. In Malta wordt het pas rond middernacht droog. Tot en met zaterdagochtend kan in totaal 100 tot lokaal 250 millimeter neerslag zijn gevallen in de regio. Hogerop in de berggebieden kan dan op sommige plekken bijna 2 meter sneeuw zijn gevallen.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black