Droge Grand Prix van Melbourne

01 april 2023, 10:00

Foto: Robert Cianflone/Getty Images via Redbullcontentpool.com

Zondag staat de Grand Prix van Australië op het programma op het Albert Park in Melbourne. Vorig jaar hadden de coureurs nog te maken met zomerse temperaturen, dat ligt deze editie anders. In dit artikel lees je met welke weersomstandigheden de racers deze editie te maken krijgen.

De Grand Prix van Australië gaat om 16:00 uur in Melbourne van start. Het tijdsverschil tussen Nederland en Australië bedraagt 9 uur, waardoor de Nederlandse thuiskijkers zondag behoorlijk vroeg hun bed moeten verlaten om de race te kunnen aanschouwen. De race in Nederland begin namelijk om 7:00 uur.

Droge race

Tijdens de race om 16:00 uur in Melbourne hebben de coureurs te maken met een droog weerbeeld. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af en gedurende de start is het zo’n 17 graden. Daarmee is het een stuk minder warm dan afgelopen jaar. Ondanks dat het ‘slechts’ 17 graden is, is het bij een zwakke tot matige wind van zee aangenaam weer voor de toeschouwers.

Volgende GP in Azerbeidzjan

Na de Grand Prix van Melbourne vindt de volgende race pas over 4 weken plaats in Azerbeidzjan. Tegen die tijd komen we met een nieuwe weersverwachting.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black