Weekendweer: droog en zonnig?

08 maart 2024, 07:30

Weekendverwachting

Het is eindelijk zonnig weer in ons land! Kunnen we dit weekend ook op lenteachtig weer rekenen? Alle details over het weer tijdens het weekend lees je in dit artikel.

We hebben deze vrijdag te maken met een zonovergoten weerbeeld! Alles over het weerbeeld tot de start van het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag flink wat zon en wolken

De eerste dag van het weekend verloopt droog met zonnige perioden. Er trekken wel velden met (hoge) wolkenvelden over het land. De temperatuur stijgt naar 11 graden in het noorden tot lokaal 15 graden in het zuiden bij een matige tot aan zee soms vrij krachtige oosten- tot zuidoostenwind. De wind kan het voor het gevoel iets frisser maken. Desondanks is het heerlijk weer om wat buiten te ondernemen. Het weercijfer krijgt dan ook een 8!

Bloesem. Foto: Ton Wesselius
Bloesem. Foto: Ton Wesselius

Zaterdagavond en tijdens de nacht naar zondag is het droog met wolkenvelden en opklaringen. De minimumtemperatuur komt tussen 2 en 5 graden uit.

Zondag meer bewolking

Zondag is er meer bewolking aanwezig dan zon, maar het blijft wel zo goed als droog. Gedurende de dag is in de zuidelijke helft kans op wat lichte regen, maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk droog. Het is dan 11 tot 13 graden, alleen op de Waddeneilanden valt de temperatuur een aantal graden lager uit. De wind is matig uit het oosten.

Na het weekend wordt het geleidelijk minder zacht. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel wolkenvelden, af en toe een bui en soms wat zon.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Thumbfoto video: Henk Voermans

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven