Weekendweer: zo warm en zonnig wordt het

05 april 2024, 07:30

Weekendverwachting

Na een aantal wisselvallige dagen staat ons dit weekend een flinke weersverbetering te wachten. Krijgen we naast hoge temperaturen ook de zon geregeld te zien?

Deze vrijdag komt de paraplu goed van pas, want er trekt een gebied met buiige regen over het land. Alle details over het weer voor het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Bijzonder warme zaterdag met zon, wolken en Saharastof

Zaterdag wordt een warme lentedag met flink wat ruimte voor de zon, maar er trekken ook velden met hoge bewolking over. Bovendien is ook wat Saharastof in de lucht aanwezig, waardoor de lucht niet helemaal blauw van kleur is. De temperatuur stijgt naar maar liefst 22 graden in het noorden tot lokaal 26 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg. Waarschijnlijk komt het dan ook tot datumrecords. Er staat wel een stevige zuidenwind, windkracht 4 tot 5.

Het is hiermee dan ook heerlijk weer om wat buiten te ondernemen, maar als je lang buiten bent dan kan een onbeschermde huid makkelijk verbranden. Er wordt namelijk zonkracht 3-4 verwacht. Smeer je dan goed in als je langer dan een uur buiten bent.

Fraai avondrood aan zee door Saharastof. Foto: Gieny Westra
Fraai avondrood aan zee door Saharastof. Foto: Gieny Westra

Mooie zonsondergang

Zaterdagavond is het nog lang aangenaam met een afwisseling van wolken en zon en kan, door de aanwezigheid van Saharastof, waarschijnlijk van een spectaculaire zonsondergang genoten worden. In de loop van de avond en nacht naar zondag neemt de bewolking geleidelijk toe en stijgt de kans op een bui.

Vaak droog op zondag, maar minder warm

Zondagochtend komt mogelijk nog een bui voor, maar snel wordt het droog met een afwisseling van wolken en zonnige momenten. Pas in de loop van de avond neemt de kans op buien weer toe. De temperatuur komt met 16 tot 20 graden een aantal graden lager uit dan op zaterdag, maar daarmee is het nog altijd zacht. Middagwaarden tussen 11 en 15 graden zijn gebruikelijk voor begin april.

Na het weekend is het licht wisselvallig met wolken, zonnige perioden en soms een bui. Daarbij blijft het wel aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven