Weekendweer: rustig herfstweer met koude nachten

08 oktober 2021, 07:20

Weekendverwachting
Fietser in ochtendmist, rustig herfstweer, weekend

Het weerbeeld ziet er dit weekend prima uit als je houdt van droog en rustig weer. Wel start de dag grijs met nevel en mist. Vooral in de middag schijnt de zon flink en dan is het heerlijk weer om buiten te zijn. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze vrijdag is het eerst op veel plaatsen grijs met nevel en mist. In de Limburgse heuvels en later ook aan zee breekt af en toe de zon door en aan het eind van de ochtend trekt de mist op en breekt op meer plaatsen de zon door. De (winter)jas kan vanochtend wel aan, want het is koud met in de mistige gebieden temperaturen van 3 tot 8 graden. Vanmiddag is het dan op veel plaatsen vrij zonnig. Het blijft droog en met maximaal 18 graden is de jas niet nodig. Mocht het onverhoopt lang mistig blijven, dan blijft de temperatuur wel enkele graden lager.

Ook zaterdagochtend is het op veel plaatsen grijs met nevel en mist. In de loop van de ochtend breekt de zon door en zeker zaterdagmiddag is het heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht. Ook kan je heerlijk buiten struinen over de diverse zaterdagmarkten of lekker buiten lunchen. Er staat nagenoeg geen wind en het wordt ongeveer 16 graden.

herfstkleuren
herfstkleuren

Foto: Jos Hebben

Kans op vorst

In de nacht naar zondag is het helder en koud. Vooral in de oostelijke helft van het land daalt de temperatuur flink naar waarden dicht bij het vriespunt. Aan de grond kan het licht vriezen en heel misschien daalt het kwik zelfs ook op neushoogte tot iets beneden nul. Haal vorstgevoelige plantjes voor de zekerheid maar vast binnen of dek ze af.

Zondag schijnt geregeld de zon, maar de bewolking neemt in de loop van de dag wel weer toe. In de avond stijgt vanuit het noordwesten de kans op wat lichte regen. De temperatuur ligt zondagmiddag rond 15 graden en daarmee is het nog altijd prima weer voor buitenactiviteiten.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid wat toe en wordt het overdag wat frisser. De nachten worden dan juist wat zachter en ook de wind blaast weer een partijtje mee. De details over het weer volgende week lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Jolanda Bakker

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black