Weekverwachting: rustig en licht winters

07 december 2020, 16:54

967036f4-zonsop-abd-1280x600

De week start kletsnat. Vrijwel overal regent het maandagochtend en in de Limburgse heuvels kan ook natte sneeuw vallen. Het midden van de week verloopt rustig en droog met regionaal mist en lichte vorst in de nachten. Aan het einde van de week wordt het wisselvallig en komend weekend gaat de temperatuur omhoog.

Met maxima rond 4 graden en minima rond het vriespunt is het de komende dagen aan de koude kant. Gemiddeld liggen de middagtemperaturen in deze tijd van het jaar rond 7 graden en in de nachten is 1-2 graden gebruikelijk.

Maandag start in vrijwel het hele land met regen. In de heuvels van Zuid-Limburg kan ook natte sneeuw vallen. Maandagmiddag wordt het vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen droog. De maxima komen uit tussen 2 graden op de Vaalserberg en 8 graden vlak aan zee en op de Wadden. Daar waar de hoogte temperaturen worden verwacht waait in de middag wel een harde (zuid)westenwind met fikse windstoten.

7c5cb7c8-nat-herfst-abd

Rustig en koud midden van de week

Dinsdag, woensdag en waarschijnlijk ook donderdag worden grotendeels droge dagen. De wind houdt zich rustig en het is vrij koud met dagelijks maxima rond 4 graden. Dinsdag is er een mix van wolken en zon, maar op woensdag en donderdag zal de ruimte voor de zon zeer beperkt zijn. Deze dagen beginnen op veel plaatsen mistig en regionaal kan het de hele dag grijs blijven.

In de nachten daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt. Vooral in de nacht naar woensdag komt het op grote schaal tot lichte vorst.

Vrijdag misschien wat natte sneeuw, daarna zachter

Vanaf vrijdag is er weer kans op enkele buien. Mogelijk valt bij deze buien op vrijdag plaatselijk winterse neerslag. Ook het weekend verloopt wisselvallig. De temperatuur loopt zondagmiddag op naar circa 7 graden en de neerslag valt overal weer gewoon als regen.

De laatste ontwikkelingen in de weersverwachting check je het beste in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto’s: Ab Donker

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook