Weekendweer: goed toeven bij evenementen en festivals

05 augustus 2022, 08:00

Vooral zondag schijnt de zon uitbundig en is het heerlijk festivalweer. Foto: Paul Hermans

De temperatuur gaat tijdens het weekend stapsgewijs omhoog en de zon is steeds vaker van de partij. Blijft het ook het hele weekend droog? Check hier de uitgebreide verwachting voor een weekend vol met evenementen en vakantie-activiteiten.

De vrijdag gaat nog vrij wisselvallig van start met kans op enkele lokale buien. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en vanuit het westen breekt de zon door. Vooral vrijdagmiddag en aan het begin van de avond schijnt de zon nog een tijd uitbundig! Door een frisse noordwestenwind daalt de temperatuur wel vrij snel onder 20 graden. Een zomerjasje of vest komt wel goed van pas als je nog een tijdje in je tuin of op het terras zit.

Geregeld zon, maar niet extreem heet

Door een heldere nacht met weinig wind gaat de zaterdag vrij fris van start. Een vroeg hardlooprondje of een wandeling met de hond gaat gepaard met temperaturen tussen 10 en 15 graden. De zon schijnt geregeld en hierdoor warmt het gedurende de ochtend op richting 20 graden. Een stralend zonnige dag wordt het niet. Met een relatief frisse noordenwind worden ook wolkenvelden aangevoerd waar de zon een tijd schuil achter kan gaan. Het zuiden maakt de grootste kans op lange zonnige perioden, maar hier komen wel stapelwolken tot ontwikkeling. Mede hierdoor wordt uiteindelijk niet warmer van 20 tot 24 graden van noord naar zuid.

Ideaal evenementenweer

Beide weekenddagen verlopen droog en dat maakt het perfect weer voor festivals en evenementen! Vooral zondag heeft de zon een grote rol in het weerbeeld en de temperatuur valt een fractie hoger uit. Dat maakt het een stuk aangenamer om lange tijd buiten door te brengen.

De Amsterdam Pride kan rekenen op temperaturen van 23 graden. Dieper landinwaarts is het een fractie warmer en de Boekenmarkt in Deventer maakt kans op zomerse temperaturen van 25 graden. Het uiterste noorden blijft wel gevoelig voor bewolking. De Sneekweek trapt af met temperaturen rond 20 graden, maar vooral zondag waait het wat minder hard. Het watersportweercijfer daalt dan van een 7 naar een 6.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black