Festivalseizoen begint met aangenaam weer

05 april 2023, 11:58

He festivalseizoen begint weer. Foto: Adobe Stock / Monkey Business

Met Pasen begint steevast het buitenseizoen. Het komende halfjaar zullen we regelmatig aandacht besteden aan diverse festivals en andere evenementen. In dit artikel kijken we naar het weer tijdens dit eerste festivalweekend gericht op onder andere Paaspop.

Het paasweekend staat voor de deur en dat betekent dat de opening van het festivalseizoen begint. In diverse steden worden festiviteiten en festivals georganiseerd, maar we kijken vooral naar de meest bekende.

Paaspop Schijndel

In Schijndel wordt van 7 tot en met 9 april Paaspop gehouden. Dit festival is de opener van het festivalseizoen met maar liefst 300 artiesten op 17 verschillende podia.

Op de eerste dag van dit festival in het Brabantse Schijndel is het bewolkt en valt overdag wat lichte regen en motregen. Er staat vrijdag weinig wind en het wordt maximaal een graad of 12. Het festival begint om 15:00 uur en duurt tot in de nacht. De regen trekt naar het zuiden weg en in de avond is het waarschijnlijk droog.

Ben je al vroeg op het festival dan is een poncho wellicht een goed idee, anders red je het wel met een dikke jas. De temperatuur daalt in de avond van 10 graden om 18:00 uur naar een graad of 7 aan het eind van de avond.

Zaterdag en ook zondag blijft het droog en schijnt tot halverwege de avond geregeld de zon. Op beide dagen is het festival in de middag en avond en dan stijgt de temperatuur naar 13-14 graden. Doordat er weinig wind staat zal het zeker niet koud aanvoelen als je aan het genieten bent van alle artiesten.

Nog meer festivals

Paaspop in Schijndel is de bekendste, maar er zijn dit weekend nog meer festivals waar je wellicht heengaat. Zo is er ook Paaspop Den Hout nabij Oosterhout in Brabant. Het weerbeeld zoals hierboven beschreven zal ook voor Den Hout gelden.

Ook in het Gelderse Zieuwent in de Achterhoek is een paaspopfestival. Deze is zowel zaterdag als zondagavond en beide avonden is het droog. De temperatuur daalt in de avond naar een graad of 9.

Verder zijn er nog een tweetal binnenfestivals. In AFAS live in Amsterdam is Verknipt: Easter Special en in de Gashouder in Amsterdam is Awakenings Easter.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black