Weekverwachting: vaak koud, soms regen en sneeuw

05 december 2021, 19:15

Weekverwachting
Grijs, koud, wandelen, kil, hond Foto: Ben Saanen

Deze week kan het een beetje winteren, maar het is de vraag of je daar op zit te wachten. Overdag is het vaak droog. Maandagavond is in het oosten kans op natte sneeuw die niet lang blijft liggen. In het westen valt regen. In de nacht naar woensdag is opnieuw kans op sneeuw. Met maxima van 3 tot 6 graden is het aan de koude kant voor de tijd van het jaar. In de ochtend is het bij een paar graden boven nul lekker om diep in je jas weg te duiken.

Komende week hebben is het heel wisselend weer. Zowel maandag als dinsdag blijft het overdag lange tijd droog en trekken juist in de avond en nacht regengebieden over het land. In het oosten van het land kan de regen overgaan in natte sneeuw. Maandagavond zal niet veel sneeuw blijven liggen. Of het dinsdagavond en in de nacht naar woensdag regionaal wit wordt is nog onzeker. De dagen daarna staan geen grote neerslaggebieden op het programma. Wel kan het af en toe wat regenen, maar vaak is het bewolkt en droog.

tuin, donker, natte sneeuw, sneeuw
Foto: Astrid Wiessner Hoog
tuin, donker, natte sneeuw, sneeuw Foto: Astrid Wiessner Hoog

Foto: Astrid Wiessner Hoog

Kouder dan normaal

Het wordt een week om lekker diep in je winterjas weg te duiken. In ochtend is het maar een paar graden en vaak is er ook vrij veel bewolking. Alleen dinsdag is de kans op zon wat groter. ’s Nachts kan het regionaal een beetje vriezen, dus pas op voor lokale gladheid. Overdag wordt het 3 tot 6 graden en donderdag is het zelfs een graadje kouder. Gemiddeld is het de eerste tien dagen van december 6 tot 8 graden. In het weekend gaat de temperatuur een paar graden omhoog en kunnen we regen verwachten.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Hou de ontwikkeling van het winterweer in de gaten met het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Ben Saanen

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black