Weekverwachting: steeds lekkerder om ’s avonds buiten te zitten

04 juni 2023, 19:15

Heerlijk weer in het park. Foto: Henk Voermans

Hou jij ervan om na een dag met vrij zonnig en warm weer in de avond een tijd buiten te zijn? Zeker als je overdag geen tijd hebt gehad om van het mooie weer te genieten. In de avond wil het nog wel eens snel fris worden, maar komende week gaat dat veranderen.

Eigenlijk is het komende tijd uitstekend weer met in grote delen van het land flink wat zon en enkele stapelwolken. Het noorden en noordwesten maken de eerste dagen kans op wolkenvelden van zee en dan is het vooral in de ochtend een tijdje grijs. Met 17 tot 19 graden in de kustgebieden en 20 tot 24 graden in het binnenland is de temperatuur ook goed, alleen aan de noordkust is het wat kouder.

Ook in de avond schijnt nog een tijd de zon, maar een noordelijke wind maakt het aan het begin van de week wel wat frisser. In de grote steden in het westen is het halverwege de avond 14 tot 16 graden en dan is het toch aangenamer met een vest. In het binnenland is het met 17 tot 20 graden wat warmer.

Met zomerse temperaturen en het zonnetje erbij is het heerlijk terrasweer. Foto: Paul Hermans
Met zomerse temperaturen en het zonnetje erbij is het heerlijk terrasweer. Foto: Paul Hermans

Geleidelijk worden de avonden iets warmer. Aanvankelijk zal dat niet opvallen, maar later in de week is het halverwege de avond 19 à 20 graden in het westen en 21 tot 23 graden in het binnenland. Het weekend verloopt zomers warm met maxima van 25 tot plaatselijk 28 of zelfs 29 graden. Dan is het ’s avonds misschien wel lekkerder weer om buiten te zitten dan in de middag.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black