Weekverwachting: komen en gaan van buien

31 maart 2024, 19:15

Wisselvallig weer. Foto: Anne-Marie van Iersel

Het ziet ernaar uit dat ons verlangen naar zonnig en warm lenteweer komende week alleen maar groter wordt. Richting het volgende weekend lijkt het wel wat warmer te worden, maar blijft het dan droog?

Maandag is het bewolkt met van tijd tot tijd regen. Vooral in het (noord)oosten kan het wat langer regenen. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt geleidelijk de zon door. Met 11 tot 14 graden is het niet koud, maar met een matige, en in de kustprovincies vrij krachtige, wind is het ook niet lekker warm. In de avond klaart het verder op en doordat de zomertijd is ingegaan kan de zon nog een tijdje schijnen.

Na Pasen kunnen we ons beter instellen op wisselvallig weer. Dinsdagochtend is het mogelijk nog een tijd droog met wat zon, maar daarna ontstaan steeds meer buien. Vanaf woensdag zullen we ook in de vroege ochtend regelmatig buien treffen en is het de rest van de dag niet veel beter. De zon kan wel doorbreken, maar door de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind zijn de opklaringen ook zo weer verdwenen.

Laagstaande zon. Foto: Thieu Niellissen
Laagstaande zon. Foto: Thieu Niellissen

Warmer vooruitzicht

Vrijdag en in het weekend zal de temperatuur iets hoger uitvallen. Warme dagen met 20 graden of meer hoeven we niet te verwachten, maar met 15 tot 19 graden kan het ook heel lekker weer zijn. Zeker als de zon daarbij een tijdje schijnt, want de buiigheid lijkt dan iets af te nemen.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven