Dit zijn drie mooie wandelroutes in de Italiaanse Dolomieten

14 juni 2022, 07:01

Bestemmingen
Lago di Braies, beeld: Ales Krivec via Pixabay

Wandelen is de meest gegroeide sport in Nederland van de afgelopen jaren. In 2018 beoefenden bijna 2,5 miljoen Nederlanders de wandelsport (ten opzichte van 1,7 miljoen in 2013). Inmiddels is wandelen, op fitness na, de meest beoefende sport in ons land. In Italië kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen. Wij delen drie mooie routes in de Dolomieten.

In Nederland kun je al lekker wandelen, maar in de Italiaanse bergen haal je je wandelhart helemaal op. De Dolomieten zijn dan ook een populaire bestemming onder wandelaars. Het Italiaanse gebied aan de zuidkant van de Alpenketen is wereldberoemd vanwege de unieke schoonheid. Dit zijn drie mooie wandelroutes in de Italiaanse Dolomieten.

Rondje Lago di Braies

We beginnen laagdrempelig met een uurtje wandelen, maar wél een prachtige route. Het Lago di Braies in het natuurpark Fanes-Sennes-Braies in Zuid-Tirol is met haar knalblauwe water en besneeuwde bergtoppen wel héél fotogeniek. Vanaf de parkeerplaats bij het Hotel Pragser Wildsee wandel je in een dik uur het meer rond.

Huttentocht door natuurpark Sciliar-Catinaccio

Veel wandelliefhebbers wandelen in een paar dagen (of langer) van berghut naar berghut. Zo is er een 4-daagse route vanuit Tiers am Rosengarten. Je wandelt vier tot vijf uur per dag door het natuurpark Sciliar-Catinaccio (Schlern-Rosengarten) dat een oppervlakte van 73 km² heeft en tot het UNESCO werelderfgoed behoort. Niveau: beginners tot gemiddeld.

Tre Cime, beeld: alexvi82 via Pixabay
Tre Cime, beeld: alexvi82 via Pixabay

Wandelen rond de Tre Cime (Drei Zinnen)

De Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen) in de Dolomieten vind je op de grens van Südtirol en Veneto. Er zijn diverse wandelingen rond en naar de drie karakteristieke rotstorens. Vanaf het wandelpad torenen deze enorme pieken met meer dan 500 meter boven je uit. Als je vanaf Sesto vertrekt, bespaar je de tolprijs door de bus te nemen vanaf het dorp Dobbiaco. Niveau: gemiddeld.

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven