Sneeuw op komst: waar wordt het wit vandaag?

27 februari 2020, 18:07

Sneeuw
ANP-sneeuw-op-komst-wit-in-Limburg-1280x600
ANP-sneeuw-op-komst-wit-in-Limburg-1280x600
ANP-sneeuw-op-komst-wit-in-Limburg-1280x600

Op de valreep van februari is het deze week licht winters. Vandaag trekt een neerslagzone over vooral het zuiden en midden. Daarbij valt regionaal urenlang natte sneeuw. Waar het wit wordt en hoeveel sneeuw er valt lees je in dit artikel.

Vanuit het zuidwesten begint het vanochtend op steeds meer plaatsen te regenen. Tussen de regendruppels door zitten kletsnatte sneeuwvlokken. Geleidelijk gaat de neerslag in het zuiden meer en meer over in natte sneeuw en vanmiddag kan het urenlang sneeuwen. In Midden-Limburg en het zuiden van Brabant kan het bij intensieve sneeuwval plaatselijk eventjes wit worden. In de Limburgse heuvels blijft de sneeuw het beste liggen. Mogelijk kan in de hoogste delen lokaal een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan.

IJskoude regen in midden en westen

Ook in het westen en midden zijn er vanmiddag perioden met neerslag. Daarbij gaat het voornamelijk om regen vermengd met kletsnatte sneeuwvlokken. In hogere gebieden zoals de Utrechtse heuvelrug en op de Veluwe is de kans op natte sneeuw groter. In het noorden valt vanmiddag slechts lichte regen.

Het is waterkoud met tijdens neerslag temperaturen van hooguit 1 graad in het zuiden en 1-3 graden in het midden. In het noorden wordt het 4-5 graden.

Vanavond hele land kans op natte sneeuw

In de loop van de middag en vanavond trekt een gebied met buien vanuit het westen over het land. Bij deze buien is in het hele land kans op natte sneeuw. Ook is kans op hagel en een klap onweer. Plaatselijk kan het wit worden. De buien verlaten ons land in de tweede helft van de avond. Het klaart dan op en het koelt af naar -1 tot +2 graden. Met uitzondering van een smalle kuststrook is in het hele land kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Weten wat het weer na vandaag wordt? Lees dan ons weerbericht.

Foto: ANP

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven