Meer sneeuw na sneeuwstorm in westen Verenigde Staten

06 maart 2024, 13:45

Sneeuw
Sneeuwstorm in Mammoth Lakes, Californië 2 maart 2024. Foto via ANP: DAVID SWANSON / AFP

Nadat een sneeuwstorm op sommige plaatsen in het Amerikaanse Sierra Nevada voor meters sneeuw heeft gezorgd, wordt er ook woensdag nieuwe sneeuwval in de bergen verwacht en regen in het zuiden van Californië.

In het weekend kreeg het westen van de Verenigde Staten te maken met een fikse sneeuwstorm. In vier dagen tijd viel er meer dan 3 meter sneeuw in de bergen van de Sierra Nevada. De storm was vooral hevig in deze regio, waar windvlagen van meer dan 289 kilometer per uur werden genoteerd. In Californië, Oregon, Idaho en Colorado waren maandag stormwaarschuwingen van kracht.

Belangrijke snelwegen en skigebieden in Californië en Nevada moesten worden afgesloten en duizenden huishoudens zaten zonder stroom. In de hele Sierra Nevada-regio zijn dorpen en steden ingesneeuwd geraakt. In sommige plaatsen reikt de sneeuw zelfs tot aan de daken, waardoor mensen in hun huis vastzitten en zich moeten uitgraven. Het Yosemite National Park in het oosten van Californië sloot vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen.

Veel regen in het zuiden van Californië

Ook dinsdag viel er nog nieuwe sneeuw bij, maar in het noorden en midden van Californië neemt de sneeuwval naar verwachting woensdag af, meldt de National Weather Service (NWS). Er wordt woensdag wel veel regen in het zuiden van Californië verwacht. De NWS waarschuwt daar voor overstromingen, aangezien het gebied al eerder werd getroffen door zware regenval.

Lees ook waarom veel regen in de bergen zo gevaarlijk kan zijn.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven