Zware onweersbuien op komst in de Verenigde Staten

13 maart 2024, 15:00

Onweer
Shelfcloud boven de staat Oklahoma. Foto: Adobe Stock / Jonah

Verschillende delen van de Verenigde Staten krijgen de komende dagen te maken met zwaar weer. In het midden en later ook het zuiden van het land kunnen zeer zware onweersbuien ontstaan. Woensdag is bovendien ook een sneeuwstorm onderweg naar de Rocky Mountains.

Miljoenen mensen die in een gebied wonen van Texas tot het Midwesten, van Dallas tot Chicago, moeten zich vanaf woensdagavond lokale tijd opmaken voor zeer zware onweersbuien met mogelijke tornado's, zeer grote hagelstenen en windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Tot en met vrijdag kunnen in het gebied zeer zware onweersbuien voorkomen met lokaal ook kans op overstromingen door overvloedig veel regen, meldt de National Weather Service (NWS).

Hevige sneeuwval in Colorado

Ondertussen ontstaan boven de staat Colorado woensdagavond lokale tijd ook een cluster met zware sneeuwbuien. In de Rocky Mountains sneeuwt het donderdag de hele dag. De National Weather Service heeft een waarschuwing uitgegeven voor het gebied rond Denver, die woensdagmiddag van kracht gaat en duurt tot vrijdagochtend. Doordat wegen besneeuwd raken kan "reizen zeer moeilijk tot onmogelijk worden", aldus de weerdienst. In de Denver-regio zou tot 35 centimeter sneeuw kunnen vallen en in de bergen nog veel meer.

De storm kan ook gevolgen hebben voor Denver International Airport, met vertragingen en annuleringen van vluchten op donderdag. Ook zijn er vertragingen in het openbaar vervoer en schoolsluitingen mogelijk. Donderdag is het drie jaar geleden dat Denver te maken kreeg met een zware sneeuwstorm. Toen viel er ruim 50 centimeter, wat voor de stad tot dusver de meeste sneeuw ooit gemeten is in maart.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven