Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

19 februari 2024, 09:00

Onweer
Regenachtig bij het Sydney Opera House. Foto: ANP/DAVID GRAY / AFP

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem.

De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden opliepen.

Volgens de hulpdiensten hadden de slachtoffers - twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd van eind tiener tot in de dertig - ook hartritmestoornissen. Ze werden ter plekke behandeld en daarna in een ernstige, maar stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: wat te doen bij hevig onweer

Onweersbuien

Maandagmiddag werden er tijdens langzaam bewegende onweersbuien in heel Sydney ongeveer 75.000 blikseminslagen waargenomen. Meer dan 10.000 huishoudens en bedrijven in de noordelijke wijken zaten zonder stroom, meldt The Sydney Morning Herald.

Treindiensten raakten ontregeld door het noodweer en ook liep het vliegverkeer vertraging op doordat een landingsbaan van het vliegveld van Sydney beschadigd raakte. Het onweer ging gepaard met hevige regenval: zo viel er in het noordwesten van Sydney in een uur tijd 48 millimeter regen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven