Drukke ochtendspits door regen met meer dan 900 kilometer file

27 november 2023, 09:20

Drukte op de A28. Foto: ANP JEROEN JUMELET

Het is maandagochtend erg druk op de weg. Mede door de grote hoeveelheid regen zijn er veel ongelukken gebeurd, meldt Rijkswaterstaat. Rond 08.00 uur staat er zo'n 930 kilometer file, aldus de ANWB. Vooral rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan de wegen vol.

Rond 07.45 uur gebeurde er op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen een ongeluk met meerdere auto's. Twee rijstroken zijn dicht en weggebruikers moeten rekening houden met meer dan een uur vertraging. Ook op de A22 van Beverwijk naar Velsen loopt het door het ongeluk vast en is er een file van een uur.

Op de A27 richting Breda staat zo'n anderhalf uur aan file nadat iemand onwel was geworden. Een rijstrook is afgesloten en volgens Rijkswaterstaat heeft het geen zin om om te leiden "door verkeersdrukte elders".

Ongeval

Verder was er een ongeluk op de A20 bij Moordrecht en is er richting Utrecht veel vertraging door een ongeluk op de A2 bij knooppunt Everdingen. Ook op de A12 bij Woerden moeten meerdere voertuigen worden weggesleept na een ongeluk. "Omleiden is niet mogelijk vanwege drukte op de omliggende wegen", aldus Rijkswaterstaat.

Op de A4 bij Den Haag, richting Amsterdam, staat een file van meer dan drie kwartier, omdat de vangrail gerepareerd wordt en er een rijstrook dicht is bij knooppunt Prins Clausplein. Rijkswaterstaat verwacht dat dit tot 09.00 uur duurt. Omrijden kan via de A20 en A13.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black