Weekendweer: zo warm wordt het met Pinksteren

26 mei 2023, 07:30

Jonge hengsten in de vroege ochtend. Foto: Chris Biesheuvel

De vooruitzichten voor het lange pinksterweekend zijn zeker niet slecht. De barbecue kan naar buiten, maar de zonnebrandcrème moet ook zeker niet vergeten worden. Wat voor weer het precies wordt lees je in dit artikel.

Vandaag is het ietsje frisser dan normaal met maxima die uitkomen tussen 14 en 19 graden. Normale waarden voor eind mei liggen tussen 16 en 20 graden. Of we daarbij flink van het zonnetje kunnen genieten lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zaterdag schitterend weer voor buitenactiviteiten

De eerste dag van het weekend is het perfect weer om er lekker op uit te gaan. Het is namelijk zonovergoten bij een hooguit matige wind uit het noordoosten. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 17 graden in het noorden en westen tot lokaal 22 graden in Brabant en Limburg.

Pinksteren: overgang naar lagere temperaturen

Zondag, eerste pinksterdag, is het fraai voorjaarsweer met op veel plekken in het land wederom veel zonuren. Gedurende de dag trekken wel enkele velden met sluierbewolking over ons land waardoor de lucht niet meer zo blauw is als op zaterdag. Het wordt 17 graden in het noorden tot lokaal 23 graden in het zuidoosten. Hiermee is het schitterend weer om er lekker op uit te trekken.

Ook op tweede pinksterdag staat geen regen op het programma. Het weerbeeld bestaat voornamelijk uit een mix van wolken en zon. Wel brengt een noordenwind minder warme lucht naar ons land. Hierdoor wordt het 15 graden in het noorden tot een graad of 20 in het zuiden.

De lagere temperaturen op maandag zijn slechts tijdelijk. Vanaf dinsdag zet de temperatuur weer een duidelijk stijgende lijn in.

Hoge zonkracht

Zorg wel dat jij je goed insmeert als je lang buiten bent. De zon is dit weekend erg sterk met zonkracht 6 of 7 in heel het land. Met deze zonkracht kan jouw onbeschermde huid, afhankelijk van jouw huidtype, binnen 10-25 minuten verbanden. Tussen 11:00 en 16:00 uur staat de zon het hoogst aan de horizon en loop jij risico om te verbranden.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black