Veel sneeuw in midwesten VS, Wisconsin van +17 naar -8 graden

26 februari 2024, 13:00

Sneeuw
Het sneeuwt flink in het midden van de VS. Foto: ANP / AFP / Yuki Iwamura

Een groot deel van het midwesten van de Verenigde Staten moet rekening houden met hevig winterweer. Volgens de National Weather Agency (NWS) kan er aardig wat sneeuw vallen en waait het bovendien stevig, waardoor er sneeuwstormachtige omstandigheden kunnen ontstaan. Verder kan in de staat Wisconsin in 12 uur tijd de temperatuur met ruim 20 graden verschillen.

In het Cascadegebergte aan de westkust en boven de Rocky Mountains kan er tot en met dinsdag zo'n 2,5 tot 5 centimeter sneeuw per uur vallen. Gecombineerd met windsnelheden van 80 tot 105 kilometer per uur kan het soms aanvoelen alsof er een ware sneeuwstorm actief is. Het zicht is hierdoor slecht en er wordt door de NWS gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties op de weg. Er wordt verder rekening gehouden met sneeuwhoeveelheden van 30 tot lokaal wel 120 centimeter.

Een heel ander weerbeeld is er in de staat Wisconsin. Daar kan dinsdag een temperatuurrecord voor februari gebroken worden met de verwachte 17,0 graden. Dat zou 0,5 graden hoger zijn dan het oude record dat in 2000 is neergezet in Stevens Point. Een dag later gaat ook in deze staat de temperatuur hard omlaag en kan het op de koudste plekken slechts -8 graden worden. Dat is een temperatuurverschil van 25 graden in amper een halve dag tijd.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven