Weekverwachting: wisselvallig herfstweer

25 september 2022, 19:15

Deze week trekken geregeld buien over. Foto: Simone Genna Wiersma

Wie hoopt op zonnig en warm nazomerweer moet voorlopig nog even geduld hebben. Het weerbeeld is een groot deel van de tijd zelfs ronduit herfstig te noemen. Lees hier de uitgebreide verwachting voor de komende week.

Het herfstweer schiet maandag al direct uit de startblokken en het is grijs en druilerig. Vanuit het westen trekt een strook met intensievere regen over het land en soms plenst het even stevig door. De forse zuidwestenwind maakt het onstuimige plaatje compleet. Boven land staat een matige tot vrij krachtige wind. In de kustregio waait het krachtig tot hard met kans op windstoten rond 75 km/uur.

Buien met kans op onweer en hagel

Na het wegtrekken van de regen is het nog niet gedaan met de wisselvalligheid. De wind zoekt de noordwesthoek op en vanaf de Noordzee worden talrijke buien aangevoerd die vooral dinsdag bepalend gaan zijn voor het weerbeeld. Bij deze buien kan soms onweer of hagel voorkomen. Tussen de buien door is er ruimte voor opklaringen en zijn sterk wisselende wolkenluchten te aanschouwen. Ideaal om mooie plaatjes te schieten!

Check hier een paar handige tips voor de beste weerfoto’s

Met de lage temperaturen is het deze week te fris om buiten op het terras te zitten. Foto: Rob Jongerhuis
Met de lage temperaturen is het deze week te fris om buiten op het terras te zitten. Foto: Rob Jongerhuis

Geleidelijk wat droger

Woensdag en donderdag blijft kans op buien, maar vergeleken met de dagen daarvoor neemt de hoeveelheid en ook de lengte van droge perioden met zonneschijn wel wat toe. De wind blijft wel duidelijk merkbaar en het is koel met ’s middags slechts 13 tot 15 graden. Normaalgesproken zijn waarden rond 18 graden gemiddeld voor de laatste septemberdagen.

In de aanloop naar het weekend draait de wind naar het zuidwesten en daardoor komt wat mildere lucht naderbij. De maximumtemperatuur valt enkele graden hoger uit, maar door het aanhouden van de wisselvalligheid is van zonnig en warm nazomerweer voorlopig nog geen sprake.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black