Weekverwachting: wisselvallige slotweek van juli

25 juli 2021, 19:10

Na een droge en fraaie zomerweek met veel zon, ziet het weerbeeld er komende week anders uit. Er zijn vrij veel wolken en vrijwel elke dag is kans op enkele buien. Vooral de eerste dagen is daarbij de kans op onweer groot. De temperatuur vertoont langzaam een dalende trend. De details lees je in deze weekverwachting.

Na een warme zondag met vooral in de middag regen- en onweersbuien, ziet het weerbeeld er komende week wisselvallig uit. De maandag start met geregeld zonneschijn, maar vooral in de middag trekken weer buien over het land. Bij buien is kans op hagel, onweer en lokaal ook weer veel regenwater in korte tijd. De temperatuur is aangenaam en stijgt naar 22 graden in het westen en naar 25 langs de oostgrens.

Ook dinsdag en woensdag is het verstandig om de paraplu mee te nemen als je op pad gaat, want er trekken met regelmaat buien over het land. Tussen de buien door is er zeker ruimte voor de zon, maar een blik op onze regenradar is aan te raden. De buien zullen namelijk niet eerlijk over het land worden verdeeld. Op sommige plaatsen zijn meerdere buien mogelijk, maar er zijn ook plaatsen waar het de hele dag droog blijft.

Vakantiegangers in eigen land, maar ook de thuisblijvers moeten dan ook de betere momenten uitkiezen voor een wat langere wandeling of fietstocht door de omgeving. Vaak is het ochtenddeel droger, dan de middag en vroege avond. De temperatuur is aangenaam met 21 graden in het westen en 23 of 24 graden in het oosten.

Uitwaaien op het strand, wisselvallig zomerweer

Foto: Jolanda Bakker

Aanhoudend wisselvallig met meer wind

Ook in de tweede helft van de week en in het weekend blijft het wisselvallig zomerweer met aanhoudend kans op buien. Toch worden geen verregende dagen verwacht en schijnt ook geregeld de zon. De zuidwestenwind is wat nadrukkelijker aanwezig en op de stranden kan donderdag en vrijdag worden uitgewaaid. Er staat vaak een vrij krachtige tot krachtige zuidwester, windkracht 5 tot 6. Landinwaarts houdt de wind zich rustiger.

Door de stevige wind doet de temperatuur een klein stapje terug. In het westen is het veelal 20 of 21 graden en in het oosten en zuidoosten 22, lokaal 23 graden. Daarmee is het koeler dan gebruikelijk eind juli. Temperaturen van 22 tot 25 graden zijn in deze tijd van het jaar normaal.

De details en de laatste ontwikkelingen volg je via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Riet Franssen

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black