Winterstorm trekt over oosten van VS

25 januari 2023, 13:00

Winterstorm trekt over Buffalo, NY. Foto: ANP/EPA/JOSH THERMIDOR

De oostelijke helft van Verenigde Staten heeft te maken met een noordoostwaarts trekkende winterstorm. Onder meer steden als New York, Boston en Philadelphia kunnen woensdag en donderdag zware regenval verwachten en ook staat er zware sneeuwval op het programma.

In een gebied dat zich uitstrekt van Oklahoma naar New England valt veel sneeuw. Er kan zo'n 10 tot 20 centimeter vallen, meldt de National Weather Service. In het noorden van New England kan er zelfs 30 centimeter sneeuw vallen. In veel gebieden geldt een stormwaarschuwing. Ook in de stad New York zou het mogelijk sneeuwen, maar of dat gebeurt is nog maar de vraag.

New York City, Philadelphia en Washington D.C. zitten momenteel midden in een historische 'sneeuwdroogte'. In deze steden is dit seizoen tot nu toe geen noemenswaardige sneeuw gevallen. Meteorologen verwachtten dat de sneeuwvrije periode zou eindigen met de winterstorm van deze week. Er wordt verwacht dat er woensdag sneeuw valt in New York City, maar de temperaturen zijn waarschijnlijk te hoog voor de sneeuw om te blijven liggen. Het stadsrecord van 29 januari van de laatste meetbare sneeuwval lijkt hiermee nu verbroken te worden.

Het koufront dat de winterstorm veroorzaakt zorgde dinsdag ook voor een tornado die over de omgeving van Houston raasde en veel schade veroorzaakte. De National Weather Service gaf dinsdagmiddag hiervoor een 'tornado-noodwaarschuwing' af, een aanduiding die zelden wordt gebruikt en alleen is gereserveerd voor situaties die een "ernstige bedreiging" vormen of "catastrofale schade" tot gevolg hebben.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black