Onweer op komst. Dit kunnen we verwachten.

23 augustus 2023, 07:30

Onweer
Onweersbui boven Zwolle gezien vanuit Apeldoorn. Foto: Daan Koop

Na een paar fraaie zomerdagen waarbij de zon en zomerse warmte de boventoon voerden staan we aan de vooravond van een weeromslag. Vandaag en morgen trekken namelijk buien over het land die de zomerse warmte verdrijven. Waar en wanneer de meest pittigste exemplaren vallen vertellen wij je in dit artikel.

Mogelijk enkele (onweers)buien

Deze middag is het bewolkt en er trekken enkele buien over het land. Op grote schaal gaat het regenen met in het uiterste noorden en zuidoosten ook kans op een klap onweer. In het midden van het land blijft het op een enkel spatje na gewoon droog. Voor de buien uit wordt het nog zomers warm met 25 tot 27 graden. In de loop van de middag trekken de buien via Duitsland weg en komen enkele opklaringen voor.

In de loop van de avond en in de nacht naar vrijdag trekken mogelijk enkele nieuwe buien over. Deze zullen vooral de zuidoostelijke helft van het land aandoen. Plaatselijk kan hierbij onweer voorkomen. Elders in het land is het vaker droog en komen enkele opklaringen voor.

Ook vrijdag kans op onweer

Vrijdag hebben we nog steeds te maken met een onstabiele atmosfeer, waardoor er kans is op de vorming van enkele onweersbuien. Tot stevige onweersbuien komt het echter waarschijnlijk niet.

Hierna koeler en licht wisselvallig

Eén ding is zeker en dat is dat de buien die deze dagen over ons land trekken ervoor zorgen dat de zomerse temperaturen verdwijnen. Vrijdag kan het lokaal nog zomers warm worden in het zuidoosten, maar in het weekend laten we de zomerse temperaturen achter ons. De temperatuur komt op zaterdag en zondag uit tussen 19 en 21 graden. Ook dan is kans op enkele buien. Er zijn dan ook veel droge dagdelen waarbij de zon schijnt. Dan is het meteen heerlijk weer om buiten iets actief te ondernemen. In de nieuwe week neemt de buienkans verder af.

Voor alle details over het weer per dag kun je terecht in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven