Hevige sneeuwval zorgt voor overlast in Oostenrijk

23 februari 2024, 17:30

Sneeuw
Sneeuwval in de bergen kan tot flinke files leiden. Foto: Adobe Stock / Johnér

Na een lange periode met uiterst zacht weer kleuren vele dalen na vandaag weer wit in de Alpen! Koning Winter is daarmee weer helemaal terug op veel plekken en daar zijn de wintersportgebieden blij mee. In Oostenrijk viel vandaag echter zoveel sneeuw dat er sprake is van flink wat overlast.

Een omvangrijk neerslaggebied trekt vandaag over grote delen van de Alpen. Vooral in Oostenrijk en in het noordoosten van de Italiaanse Alpen is echt een flink pak sneeuw gevallen. In delen van Tirol is vandaag ruim een halve meter sneeuw gevallen! Goed nieuws voor de wintersportgebieden, maar door de hevigheid van de sneeuwval zijn grote problemen op de wegen ontstaan.

Chaos op de wegen

Vooral op de brennerpas zijn veel problemen door de hevige sneeuwval ontstaan. De weg is inmiddels al een tijdje afgesloten voor verkeer, maar de auto's die er al stonden staan muurvast. Vrachtauto's blokkeren de wegen voor sneeuwschuivers waardoor de wegen niet sneeuwvrij kunnen worden gemaakt. Het sneeuwt zo hard door dat zelfs op de snelwegen een dik pak sneeuw ligt van tientallen centimeters.

Mosterd na de maaltijd

De sneeuw komt voor veel wintersportgebieden als geroepen. Vele dalen kleurden al langere tijd groen en de kwaliteit van de laaggelegen pistes was vaak papperig en slecht. Helaas komt de sneeuw voor veel vakantiegangers net te laat, aangezien dit alweer het laatste weekend van de voorjaarsvakantie is.

Inschrijven Weeronline wintersport nieuwsbrief

Nog meer sneeuw?

De komende uren sneeuwt het nog stevig door in grote delen van Oostenrijk. In de loop van de avond wordt het geleidelijk droger en kunnen de sneeuwschuivers de wegen sneeuwvrij gaan maken. Morgen is het overal droog, al blijft vooral in Tirol een lokale sneeuwbui wel mogelijk, maar die vallen in het niet bij wat er vandaag al gevallen is. Veel wintersportgebieden hebben morgen dan ook te maken met schitterend wintersportweer met flink wat ruimte voor de zon.

Meer wintersport informatie is hier te vinden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven