Zware regen verwacht in Groot-Brittannië

22 mei 2024, 13:34

Regen
Veel regenwater in Groot-Brittannië. Foto: ANP/EPA/ANDREW MATTHEWS

Een deel van Groot-Brittannië krijgt woensdag en donderdag te maken met zware regenval die kan leiden tot overstromingen en problemen op de weg. Het Met Office heeft voor verschillende regio's een oranje waarschuwing uitgegeven.

Woensdag en donderdag trekt een gebied met langdurige en zware regenval noord- en westwaarts over Groot-Brittannië. De oranje waarschuwing voor regen geldt vanaf woensdagmiddag tot donderdag 12.00 uur, voor delen van Noord-Wales en Noordwest-Engeland, inclusief Liverpool en Manchester. Voor het noorden van Engeland, de Midlands en het noorden en midden van Wales is tot donderdag 06.00 uur een gele waarschuwing van kracht. Er is ook een onweerswaarschuwing afgegeven voor de zuidkust van Engeland.

Vanaf woensdagmiddag kan er op veel plaatsen in het gebied waarvoor de oranje waarschuwing geldt 30 tot 40 millimeter regen vallen. In hoger gelegen gebieden in Noordwest-Engeland kan het 70 tot 90 millimeter regenen en in de bergen van Noord-Wales kan tot donderdagmiddag zelfs 100 tot 150 millimeter vallen.

Tijdens onweersbuien in het zuiden van Engeland kan in een tijdsbestek van drie uur 30 tot 40 millimeter vallen. De Britse weerdienst waarschuwt voor plotselinge overstromingen en opspattend water op wegen, wat voor gevaarlijke rijomstandigheden kan zorgen.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven