Vliegverkeer München tijdelijk opgeschort om hevige sneeuwval

02 december 2023, 09:24

Een boom bedekt met sneeuw bij de Kahler Asten, Winterberg. Foto: AFP / Ina Fassbender

Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdag tijdelijk opgeschort om hevige sneeuwval. Tot nu toe zijn ongeveer 320 van de 760 geplande vluchten geannuleerd.

Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat er waarschijnlijk tot 12.00 uur niet wordt gevlogen. Vluchten vanaf het vliegveld in het zuiden van Duitsland, het op een na drukste van het land, liepen vrijdag ook al vertragingen op. Er werden daarnaast ook vluchten geschrapt.

De sneeuw zorgt ook voor grote verstoringen in het openbaar vervoer in de deelstaat Beieren, met name de hoofdstad München. Het treinverkeer van en naar het centraal station van München ligt praktisch stil. In München en Ulm moesten gestrande passagiers de nacht doorbrengen in treinen.

Delen van Duitsland kampen deze week met sneeuwoverlast. Zaterdag wordt volgens de Duitse weerdienst vooral het zuidoosten van het land getroffen door slecht weer, daar geldt de op een na hoogste weerswaarschuwing. In het zuiden en zuidoosten blijft het zaterdag tot in de middag of avond sneeuwen, de intensiteit zal volgens de weerdienst "langzaam" afnemen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black