Weeronline
Weeronline
  aanhoudende natuurbranden

  Yosemite National Park dicht om aanhoudende natuurbranden

  Aangemaakt: 18 sep 2020, 14:49 uur

  Het wereldberoemde Yosemite National Park in Californië is sinds vrijdag niet meer open voor bezoekers vanwege de aanhoudende natuurbranden in de Amerikaanse staat. Dat geldt ook voor het nabijgelegen Kings Canyon National Park. Na het weekend wordt gekeken of bezoekers de gebieden weer veilig kunnen betreden.

  Boven de natuurparken hangen enorme rookpluimen als gevolg van de aanhoudende natuurbranden. De parken gaan weer open “zodra de omstandigheden verbeteren en het weer veilig is voor bezoekers en werknemers”, aldus een woordvoerder tegen lokale media. De afgelopen dagen verschenen foto’s vanuit Yosemite waarop te zien is hoe asdeeltjes als sneeuw naar beneden vallen.

  Droog weer en wind in meerdere staten

  In de staat Californië is het al lange tijd droog weer. Daar lijkt vooralsnog geen verandering in te komen. Daarnaast wakkert de wind weer aan, waardoor de bosbranden mogelijk kunnen oplaaien.

  Niet alleen Californië, maar ook staten als Oregon en Washington waren het toneel van hevige natuurbranden. In die twee staten regent het inmiddels weer. Het komende etmaal wordt tot 40 millimeter neerslag verwacht, vooral in het westen. Mogelijk wordt het daarna wel weer droger.

  De branden hebben inmiddels aan tientallen mensen het leven gekost, onder wie brandweermannen. Verder zijn ook grote stukken land in de as gelegd.

  Ook in Nederland was er iets te merken van de bosbranden.

  Foto: ANP / EPA / Etienne Laurent

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline