Weekendweer: Hollands zomerweer

15 juli 2022, 07:20

Het is dit weekend prima weer voor buitenactiviteiten. Foto: Ton Wesselius

Het weerbeeld ziet er dit weekend prima uit. De zon schijnt op beide dagen flink en het blijft droog. De temperatuur is met 20 tot 27 graden heel aangenaam voor een wandeling, fietstocht of festival.

Op deze vrijdag is er een mix van zon, wolken en vooral in het noorden ook een paar buien. Het wordt 19 tot 24 graden. Vanavond en vannacht is in de noordelijke helft van het land wat lichte regen mogelijk, maar de details voor het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Morgen vanuit het noordwesten zon

De eerste dag van het weekend breekt vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen de zon door en uiteindelijk is het overal vrij zonnig. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind. Het wordt 19 graden in het noorden, 21 tot 23 graden in het midden van het land en 24 of 25 in het zuiden.

Het is dan ook heerlijk weer om buiten te vertoeven voor een wandeling of fietstocht. Ook is het prima weer voor een braderie, zomermarkt of festival. Smeer je wel goed in, want tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid met 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Zondag een paar graden warmer

Zondag schijnt de zon volop. Het blijft overal droog en er staat over het algemeen niet veel wind. De temperatuur is wat hoger en loopt op naar 23 tot 25 graden in het noorden en westen en naar 26 tot 28 graden elders met de hoogste waarden in het zuiden. Doordat er nagenoeg geen wind staat, steekt er aan de kust een zwakke wind van zee op. De temperatuur zal op de stranden dan ook in de loop van de middag wat dalen. De zeewatertemperatuur is ongeveer 20 graden en dat is een prima temperatuur voor een verfrissende duik.

Volgende week heet

Na het weekend wordt het heet. Bij veel zon loopt het kwik maandag op naar 28 graden in het noorden en naar lokaal 36 graden in het zuiden. Dinsdag wordt het op grote schaal 34 tot 38 graden en in het zuiden kan het 39, misschien wel 40 graden worden. Een dagje strand is dan ideaal, want zowel maandag als dinsdag steekt er op de stranden een iets verkoelende wind van zee op.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black