Weeronline
Weeronline
  Weekverwachting: week met meerdere gezichten

  Weekverwachting: week met meerdere gezichten

  Aangemaakt: 12 jul 2020, 19:15 uur

  Zon en warmte, maar ook koel weer met buien, we krijgen het allemaal deze week. Deze maandag is er nog geen vuiltje aan de lucht en kan het lokaal 25 graden worden, maar de dagen daarna is het alweer vrij koel en wisselvallig. Volgend weekend nemen de kansen op zomers weer opnieuw toe.

  Na het koele en natte weer van voor het weekend voelt het deze maandag op en top zomers aan. Er staat weinig wind en met 20 graden in het noordwesten tot 25 in het zuidoosten is het heel aangenaam om lekker buiten te zijn. Dat kan prima in T-shirt, blouse, korte broek of rok want de zon maakt het behoorlijk warm. Het weerbeeld laat veel zonneschijn zien en enkele stapelwolken en sluierwolken.

  Liefhebbers van zonnig en warm weer kunnen niet lang van het zomerweer genieten, want dinsdag is het mooie weer alweer voorbij. Bewolking heeft de overhand en er trekken buien over het land. Sommige buien kunnen pittig zijn met een flinke plens water en ook een klap onweer. Dat niet alleen, het is ook duidelijk koeler dan op maandag. Het wordt maximaal 19-22 graden en er waait een stevige bries.

  Foto: Willem van Nunen

  Van wisselvallig naar zomers

  Er volgen een licht wisselvallige woensdag en donderdag met enkele buien, maar ook veel droge perioden met zon. Herfstachtige taferelen zoals vorige week hoef je dus niet te verwachten. Hollandse zomertemperaturen van een graad of 20 maken het plaatje compleet en daarmee is het prima weer om buiten actief bezig te zijn.

  Vanaf vrijdag zit de temperatuur in de lift en komend weekend kan het regionaal 25 graden worden. De kans op buien is daarbij klein en de zon schijnt volop. Kortom: het wordt een week met voor ieder wat wils.

  Weten hoe het weer deze week evolueert? Hou dan ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland in de gaten.

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Hoofdfoto: Ab Donker

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen