Dit zijn de 10 populairste vakantiebestemmingen voor de Nederlander in 2022

23 januari 2022, 16:01

Buitenland
Waterval in IJsland. Foto AdobeStock ON-Photography

Columbus Travel, het toonaangevende reisblad van Nederland, onderzocht naar welke landen de Nederlander het liefst wil afreizen in 2022. De verrassende conclusie van het grootschalige onderzoek: verre bestemmingen zijn dit jaar terug van weggeweest. Maar op nummer 1 staat een Europees land dat de natuur van veel van deze verre bestemmingen evenaart.

Meer dan vijfduizend Nederlandse reizigers vulden hun bucketlist in naar aanleiding van een oproep van Columbus Travel en de vooraanstaande Nederlandse reisorganisatie Riksja Travel. Op de vraag welke landen op de bucketlist voor 2022 staan, antwoordde maar liefst 14% van alle respondenten graag naar IJsland te willen afreizen. Dit land prijkt hiermee bovenaan de bucketlist van de Nederlander, gevolgd door Canada, waar 12,5% van de reizigers graag dit jaar naartoe zou willen gaan, en Argentinië en Australië, waar één op de tien Nederlanders graag vakantie zou willen vieren. Uit het onderzoek blijkt verder dat de natuur de belangrijkste motivatie is om naar deze bestemmingen af te reizen. 

Verre bestemmingen terug van weggeweest

Met uitzondering van koploper IJsland en hekkensluiter Lapland zijn de populairste landen voor de Nederlandse reiziger dit jaar verre bestemmingen. Naast Canada, Argentinië en Australië, zijn de VS, JapanNieuw-ZeelandZuid-Afrika en Cuba bijzonder populair. ‘De top 10 is uitermate divers – we willen weer naar alle uithoeken van de wereld’, stelt Columbus Travel-hoofdredacteur Mark Mackintosh. ‘De resultaten van de survey laten zien dat we, in tegenstelling tot afgelopen jaar, weer voorbij Europa durven dromen.

Fenny Koppen, CEO van Riksja Travel, ziet die trend ook terug in de boekingen: ‘We zien dat onze reizigers weer klaar zijn om de wijde wereld te ontdekken. Het is vooral druk op Afrika, Amerika en Canada, maar ook IJsland wordt volop geboekt en is een van onze populairste Europa-bestemmingen.

Surveybron: Columbus Travel-survey 'Wat mag er dit jaar niet ontbreken op jouw bucketlist?’ Aantal respondenten: 5.128. Peildatum: 17 januari 2022.

Bron: Columbus Travel

Foto: AdobeStock ON-Photography

Author Image

Redactie

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black