Hier verloopt Dodenherdenking buiig

04 mei 2024, 07:30

Feestdagen
Dodenherdenking in 2023, Breda. Foto: Henk Voermans

Vanavond om 20:00 uur vindt de Dodenherdenking plaats. In delen van het land is het dan buiig, maar niet overal. In dit artikel lees je waar je de paraplu waarschijnlijk nog zal hebben als je buiten bent.

Deze zaterdagochtend start droog met veel ruimte voor de zon. Tegen het middaguur stijgt in Zuid-Nederland de kans op een bui. In de loop van de middag trekt een zone met enkele buien noordwaarts over het land. Voor deze buienzone kunnen in het noorden ook al enkele losse buien zijn ontstaan, maar de meest pittige buien zijn halverwege de middag aanwezig boven de zuidelijke helft van het land. Bij deze buien is ook kans op onweer en hagel. Het wordt 16 tot 18 graden, maar tijdens een stevige bui zakt het kwik naar een graad of 11.

De buiensituatie rond 20:00 uur

In de avond trekken de (onweers)buien langzaam verder noordwaarts. Rond 20:00 uur zijn de meeste en felste buien waarschijnlijk voor Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland. Ten zuiden hiervan komt ook een enkele bui voor. In deze gebieden is het 10 tot 12 graden en waait er een zwakke wind uit zuidelijke richtingen.

In Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen is het op de meeste plaatsen droog en waait er een matige oostenwind. Hier is het met 13 tot 15 graden iets warmer.

Voor de vooruitzichten voor Bevrijdingsdag en volgende week lees je ons uitgebreide weerbericht.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven