Dit wordt het weer met Oud en Nieuw

29 december 2020, 07:53

8d8bbc4b-anp-koen-van-weel-weer-tijdens-oud-en-nieuw-1280x600

Oud en Nieuw is er dit jaar één om binnen te blijven. Niet alleen om de maatregelen die gelden, maar ook om het weer. Het belooft namelijk koud te worden en er is kans op neerslag. Daarbij valt waterkoude regen, maar mogelijk komt het ook tot (natte) sneeuw. Lees hier alle details over het weer tijdens Oud en Nieuw.

Oudjaarsdag domineren wolkenvelden het weerbeeld en kan hier en daar neerslag vallen. Waarschijnlijk gaat het grotendeels om ijskoude regen bij enkele graden boven het vriespunt, maar regionaal is ook natte sneeuw mogelijk. De kans dat het ergens wit wordt is 20%. De verwachting is nog onzeker, dus hou het meest uitgebreide weerbericht van Nederland in de gaten voor de meest actuele verwachting.

Geen extreem dichte mist dit jaar

Extreem dichte vuurwerkmist; vorig jaar kon je daardoor geen hand voor ogen zien en gold zelfs code rood. Dit jaar had het ook zo mistig kunnen zijn tijdens de jaarwisseling. Had, want er geldt een vuurwerkverbod. Omdat het rustig en vochtig weer is met weinig wind kan tijdens deze jaarwisseling alsnog dichte mist ontstaan. Alleen is het zicht lang niet zo slecht als vorig jaar omdat er veel minder vuurwerk de lucht in gaat.

Lees ook: Hoe ontstaat vuurwerkmist?

Een koude duik het nieuwe jaar in

In 2021 houdt het licht winterse weer aan. Op Nieuwjaarsdag wordt het 2 tot 4 graden en ook dan kan neerslag vallen. We gaan dus met een koude duik (maar zonder de afgelaste nieuwjaarsduik) het nieuwe jaar in en dat geldt zeker voor de nachten. De kans op vorst neemt namelijk toe. Bovendien liggen de maxima de rest van de week slechts een paar graden boven het vriespunt en blijft kans op winterse neerslag.

Foto: ANP / Koen van Weel

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black