Dit wordt het weer tijdens de Koningsspelen

23 april 2024, 07:30

Feestdagen
Heerlijk buitenweer bij de Koningsspelen van 2021. Foto: Jos Hebben

Aankomende vrijdag wordt alweer de elfde editie van de Koningsspelen georganiseerd. De Koningsspelen wordt ieder jaar georganiseerd de vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Op basisscholen worden dan activiteiten georganiseerd waarbij ze kinderen laten ervaren dat bewegen belangrijk en vooral leuk is. Of het ook lekker buitenweer wordt vertellen wij je hier.

Op enkele basisscholen was het vorige week al tijd voor de Koningsspelen, maar door het koude en natte lenteweer gingen de meeste activiteiten niet door. Komende vrijdag wordt er hoogstwaarschijnlijk niks afgelast, want zo koud en nat wordt het zeker niet.

Op vrijdag komt de wind uit het zuidwesten tot westen en is het een paar graden warmer dan de voorgaande dagen. Maar met 10 tot 13 graden blijft het vrij koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het eind april 14 tot 18 graden.

Dit is het beste weer om te sporten

Blijft het droog?

Het is deze week wisselvallig met bijna dagelijks buien. Richting het weekend lijkt de buiigheid wat af te nemen, maar of het vrijdag tijdens de Koningsspelen droog blijft is maar zeer de vraag. Ook dan worden enkele buien verwacht. Vorig jaar waren de temperatuur vergelijkbaar, maar hadden we wel te maken met flink wat buien.

Wat het weer op Koningsdag doet lees je hier.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven