Koningsspelen op basisscholen afgelast om slecht weer

19 april 2024, 13:50

Feestdagen
Koningsspelen op basisscholen afgelast om slecht weer. Foto: ANP / SEM VAN DER WAL

Op veel basisscholen gaan activiteiten rond de Koningsspelen vrijdag niet door. De aanleiding is het slechte weer. Volgens verschillende scholen is het te nat en te koud.

Omroep Brabant schrijft dat onder meer in Boxtel activiteiten zijn afgelast. De activiteiten naar binnen verplaatsen was geen optie. Ook organisatoren in de gemeente Loon op Zand, Veenendaal en Hilvarenbeek hebben laten weten dat de Koningsspelen niet doorgaan.

Op de Koningsspelen ontbijten kinderen uit het primair onderwijs gezamenlijk, daarna volgt een dag met sportieve activiteiten. De dag heeft als doel om kinderen te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar ook leuk is.

De Koningsspelen worden sinds 2013 georganiseerd en vinden jaarlijks plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Sommige scholen hebben echter al eerder meivakantie, waardoor een deel van de activiteiten een week naar voren is gehaald. De Koningsspelen op 26 april gaan vooralsnog wel door.

Wat gaat Koningsdag ons brengen?

Of we het op Koningsdag wel droog houden is nu nog te ver weg om te zeggen. Op dit moment lijkt er eind volgende week in ieder geval vrij weinig neerslag op het programma te staan. Ook is de kans groot dat de temperatuur richting het volgende weekend flink op gaat lopen. Dat zou natuurlijk uitstekend nieuws zijn, maar op deze termijn is het allemaal nog wel onzeker. Komende week komen wij dagelijks met een update betreffende het weer op Koningsdag. De meest recente artikelen zijn hier te lezen.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven