Weekendweer: beste weer op zaterdag, wel koude nachten

27 januari 2023, 07:25

Op zaterdag is er een mix van wolken en zon. Foto: Anne-Marie van Iersel

Na de winterse neerslag van donderdag is het vrijdag en zaterdag zo goed als droog. Toch blijft het wel vrij koud voor de tijd van het jaar met op zaterdagochtend op uitgebreide schaal vorst. Of we daarbij ook nog winterse neerslag kunnen verwachten lees je in dit weekendweerbericht.

Afgelopen week was het vaak koud en somber met op woensdag zelfs een lokale ijsdag in delen van het land. Dit weekend start ook koud met komende nacht in opklaringsgebieden op uitgebreide schaal vorst. Tijdens opklaringen kan het enkele graden vriezen. Grote kans dat je zaterdagochtend dus je autoruiten moet krabben!

Zaterdag regionaal wat zon, zondag druilerig

Na een vrij koude start ligt de temperatuur zaterdagmiddag tussen 2 en 5 graden in het grootste deel van het land. Er is daarbij een mix van wolken en regionaal wat zon. Er staat nauwelijks wind, dus zeker op de plekken waar de zon doorbreekt is het prima toeven. In de loop van de middag en avond neemt vanuit het noorden de bewolking toe, al blijft het nog wel droog.

In de zuidoostelijke helft zijn in de avond en nacht naar zondag nog opklaringen, waardoor het vooral daar licht kan vriezen. Tegelijkertijd neemt in het noorden de kans op wat (mot)regen toe.

Zondag keert het sombere weer terug. Op veel plaatsen is het bewolkt en soms ook nevelig, met maxima die uitkomen tussen 4 en 7 graden. Er valt daarbij af en toe (mot)regen en het is wat druilerig. Het is dus een perfecte dag om binnen een film te gaan kijken.

Na het weekend zachter en opnieuw regen

Vanaf maandag loopt de temperatuur wat verder op naar 7 tot 9 graden met daarbij een stevige westenwind. Vooral maandag trekken flinke buien over het land, maar ook de dagen daarna valt dagelijks wat regen. Het blijft wel vaak bewolkt en de kansen op winters weer zijn erg klein.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black