Tijdens race zondag in Rusland waarschijnlijk droog

25 september 2021, 10:58

Deze zaterdagochtend komt de regen nog met bakken uit de hemel, maar morgen tijdens de race blijft het waarschijnlijk droog. Al is een bui niet helemaal uitgesloten. Het wordt maximaal 20 graden bij een zwakke tot matige wind.

Het heeft vannacht en vanochtend in Sotsji flink geregend en geonweerd. Ook de rest van de ochtend regent het nog, maar de felle buien met onweersbuien trekken naar het oosten weg. Ook neemt de intensiteit van de regen geleidelijk af. Vanmiddag zijn er ook droge perioden met af en toe zon, maar buien (met kans op een klap onweer) blijven mogelijk. Het wordt maximaal 17 graden bij een matige (zuid)oostenwind. 

Lees ook: alles over de invloed van het weer op de Formule 1.

F1 Rusland 2021 weersverwachting

Zondag kleine buienkans 

Mocht ervoor wordt gekozen om de kwalificatie te verplaatsen naar zondagochtend dan kan dat wat de weersvooruitzichten betreft prima. Het is droog met een afwisseling van wolken en zon. De temperatuur stijgt van 12 graden in de vroege ochtend naar 17 graden tegen het middaguur.

In de middag is de kans dat het droog blijft ook heel groot. Er ontstaan wel flinke stapelwolken die heel lokaal tot een bui kunnen uitgroeien. De kans dat zo’n bui precies tijdens de race het circuit treft is circa 10%. De temperatuur ligt rond 19 graden en er waait een hooguit matige (3 Bft.) zuidenwind.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: Redpoolcontentpool.com / Peter Fox / Getty Images

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black