Vanavond en vannacht in het zuidoosten kans op gladheid

25 januari 2023, 09:30

Er is woensdagavond en in de nacht naar donderdag kans op sneeuw. Foto: Elly Theunissen

Het is rustig winterweer met over het algemeen veel bewolking. Woensdagavond trekt vanuit het noordwesten een neerslaggebied over het land. Vooral in het oosten en zuidoosten valt winterse neerslag in de vorm van (natte) sneeuw en daardoor kan het lokaal glad worden. Lokaal is kortdurende gladheid door ijzel niet helemaal uitgesloten.

Afgelopen nacht was het bewolkt en hier en daar was het wat nevelig. De temperatuur daalde tot iets onder nul. Ook overdag is het bewolkt en slechts hier en daar breekt heel even de zon door. De temperatuur loopt op naar maximaal 1 graad in het zuidoosten en naar 4, lokaal 5 graden vlak aan zee.

In het zuidoosten valt (natte) sneeuw, kortstondig is ijzel niet uitgesloten.
In het zuidoosten valt (natte) sneeuw, kortstondig is ijzel niet uitgesloten.

In het zuidoosten sneeuw

Vanavond is het bewolkt en vanuit het noordwesten trekt een neerslaggebied over het land naar het zuidoosten. In het westen en noorden en deels midden valt regen, maar later vanavond kan grofweg ten oosten van de lijn Breda naar Hoogeveen wat natte sneeuw vallen. Op de overgang tussen regen en (natte) sneeuw is korte tijd en lokaal ook gladheid door ijzel mogelijk. In het oosten van Brabant, in Limburg en in de Achterhoek blijft het tot laat op de avond nog droog.

De neerslag trekt in de nacht langzaam verder naar het zuidoosten en in Limburg valt op veel plaatsen sneeuw. Er kan lokaal 1 tot 3 centimeter vallen met de hoogste waarden in de Limburgse heuvels. Elders in het land valt regen en in Gelderland en Noord-Brabant valt natte sneeuw en mogelijk komt het daar kortstondig nog tot ijzel. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van de nacht ook weer droog. De temperatuur daalt in het oosten en zuidoosten naar waarden rond het vriespunt, elders blijft het kwik 1 tot 3 graden boven nul.

Donderdagochtend valt in Limburg nog enige tijd (natte) sneeuw, maar geleidelijk gaat de sneeuw over in regen en kort daarna wordt het droog. In Gelderland en Noord-Brabant valt eerst nog af en toe regen, elders in het land is het droog en breekt de zon weer eens door. 

Lees ook: Hoe ontstaat sneeuw

De details voor het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black