Dorian richt gigantische ravage aan op Bahama’s

02 september 2019, 20:09

Buitenland
Dorian-richt-grote-schade-aan-op-Bahamas-1280x600
Dorian-richt-grote-schade-aan-op-Bahamas-1280x600
Dorian-richt-grote-schade-aan-op-Bahamas-1280x600

Orkaan Dorian richt momenteel een gigantische ravage aan op de Bahama’s. Huizen zijn vernield, auto’s meegesleurd en hoogspanningskabels kapot getrokken. Zeker 100.000 mensen op de Bahama’s zijn op de een of andere wijze getroffen door het natuurgeweld. Onduidelijk is of er slachtoffers zijn gevallen.

De storm gaat hoogstwaarschijnlijk aan land in de Verenigde Staten, maar of het oog van de orkaan aan land zal gaan in Florida is nog altijd uiterst onzeker.

De Bahamaanse premier Hubert Minnis zei dat de eilandengroep is getroffen door een orkaan “die we nog nooit in de geschiedenis van de Bahama’s hebben gezien”. “Waarschijnlijk is dit de droevigste dag uit mijn leven”, voegde Minnis daar aan toe. De orkaan blijft vandaag nog de hele dag boven de Bahama’s hangen.

Infographic-orkaan-Dorian
Infographic-orkaan-Dorian

VS maakt zich klaar voor Dorian

In de VS worden inmiddels maatregelen genomen. Veel inwoners van de staten Florida, Georgia en South Carolina moeten evacueren. Ook is daar de noodtoestand uitgeroepen. De orkaan zal vandaag licht afzwakken en komende nacht net voor de oostkust van Florida naar het noorden afdraaien.

Lees hier de complete verwachting.

Foto: EPA

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven