Zeker twee doden door orkaan Ianos in Griekenland

19 september 2020, 14:09

Buitenland
1cd9e74c-greece-1280x600
1cd9e74c-greece-1280x600
1cd9e74c-greece-1280x600

Er zijn zeker twee doden als gevolg van de orkaan Ianos die Griekenland heeft geteisterd.

De plaats Karditsa, 300 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Athene, werd zwaar getroffen, met modderstromen, omgewaaide bomen en stroomuitval. In die regio werd een boer dood gevonden op zijn boerderij.

Elders in die omgeving werd een vrouw gevonden die was verdronken in haar ondergelopen huis. Een derde slachtoffer wordt nog vermist, het is een automobiliste van wie de auto werd meegesleurd door het hoogwater in een rivier.

Er wordt op de Ionische Zee nog gezocht naar een schip met 55 migranten aan boord, dat vrijdag een noodsignaal uitzond. De Griekse kustwacht houdt er rekening mee dat het schip zijn koers heeft verlegd om de storm te ontwijken.

De orkaan ging gepaard met windstoten tot 117 kilometer per uur en zware regenval. Hij trof vooral het westen van Griekenland, waaronder de ook bij vakantiegangers geliefde eilanden Kefalonia en Zaynthos. Orkaan Ianos wordt ook wel een ‘medicane‘ genoemd, een stormdepressie die tegen het eind van de zomer kan ontstaan op de Middellandse Zee, waar het water dan nog warm is.

Foto: ANP / EPA / Synetos Kostas

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven