Opnieuw veel neerslag in rampgebied Turkije en Syrië verwacht

17 maart 2023, 13:51

Overstromingen in Turkije op 15 maart 2023. Foto: ANP / EPA / STR

In Syrië en Turkije gaat het in het rampgebied van de aardbevingen komende dagen opnieuw hevig regenen en zelfs hoger in de bergen sneeuwen. Met name zaterdag kan er in korte tijd veel neerslag vallen.

Vrijdag trekken er al buien over het gebied rond steden als Sanliurfa en Adiyaman, maar met name op zaterdagmiddag en -avond kan er in korte tijd erg veel neerslag vallen. Tot en met maandag valt er op grote schaal 30 tot 70 millimeter neerslag. Deze hoeveelheden kunnen opnieuw overstromingen veroorzaken.

Eerder deze week viel er in 24 uur tijd ook al 50 tot 75 millimeter regen. Dit had zelfs overstromingen tot gevolg. Dergelijke neerslaghoeveelheden in die regio zijn heel normaal voor de hele maand maart.

Vanaf dinsdag lijkt er in het rampgebied in Turkije een droge en zonnige periode aan te breken. Hierbij wordt het ook een paar graden warmer, aldus het weerbureau. In het oosten van het land is het dan nog wel wisselvallig.

Ook veel regen elders in de regio

In Griekenland (met name Kreta) en in de regio rond Istanbul en aan de Turkse zuidkust zijn vandaag stevige buien actief. In Griekenland wordt het in het weekend droger en zonniger, rondom Istanboel houden de buien aan tot in de loop van zondag.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black