Stevige wind tijdens F1 race Bahrein

16 maart 2022, 13:45

Buitenland
Max Verstappen. Foto: Redbullcontentpool.com

De eerste race van de Formule 1 staat komend weekend op de kalender. De race vindt plaats in Bahrein. Zoals gebruikelijk in het Midden-Oosten blijft het droog. Het waait wel fors daardoor is kans op de aanvoer van woestijnzand aanwezig.

Sinds lange tijd staat het eiland Bahrein in het Midden-Oosten op de Formule 1 kalender. Vorig jaar streden Max Verstappen en Lewis Hamilton om de eerste podiumplaats. De Brit won, maar Max Verstappen volgde hem op de voet.

Stijgende temperatuur

Aanstaande vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats onder droge omstandigheden. De maximumtemperatuur ligt rond 19 graden, daarbij waait wel een krachtige noordwestenwind. Als op zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd de belangrijke kwalificatie begint, is het wederom droog. Wel is het met een maximumtemperatuur van 22 graden iets warmer. Nog steeds staat er een stevige wind.

Verwachting F1 GP Bahrein 2022

Tijdens de race kans op woestijnzand

De GP van Bahrein zal op zondag 22 maart 2022 om 16:00 uur Nederlandse tijd van start gaan. Tijdens de start is het nog licht, maar de finish vindt plaats als de zon al onder is. Echter veel lampen zorgen voor kunstlicht en leiden de coureurs over een fel verlicht circuit.

De noordwestenwind is iets in kracht afgenomen, maar kan wel woestijnzand aanvoeren. De temperatuur ligt bij de start rond 23 graden en daalt langzaam gedurende de race naar 20 graden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Redbullcontentpool.com

Diana Woei

Diana Woei

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven