Weeronline
Weeronline

  Delen Spanje en Portugal zuchten onder hitte

  Aangemaakt: 13 jul 2020, 11:39 uur

  In het zuidwesten van Spanje en het midden en zuiden van Portugal geldt code geel of zelfs oranje vanwege de hitte. Zo kan het op veel plaatsen tussen de 35 en 40 graden worden.

  Voor de Spaanse grensregio Vegas del Guadiana is code oranje afgegeven; daar loopt het kwik op tot 40 graden. Maandag wordt het 38 graden in Sevilla en kan het in Córdoba, de Zuid-Spaanse stad die bekendstaat als de warmste stad van Europa, ook 40 graden worden.

  Een record is het overigens niet, precies drie jaar geleden werd het op 13 juli 2017 in Córdoba 46,9 graden. Het record van Sevilla staat op 46,6 graden. Voorlopig zakt het kwik nog niet, het blijft er de hele week zo’n 37 tot 40 graden.

  Naast Spanje ook in Portugal hitte

  In de Portugese hoofdstad Lissabon wordt het maandagmiddag 37 graden, donderdag kan het daar 39 graden worden. Meer in het binnenland richting de Spaanse grens, bijvoorbeeld in Évora, kan de temperatuur donderdag en vrijdag de 40 graden aantikken. In de badplaatsen aan de Algarve is het minder heet, daar wordt het maandag en dinsdag rond de 30 graden.

  Blijf hier op de hoogte van de vooruitzichten in het weerbericht van Europa.

  Foto: ANP / EPA / Salas

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline