Franse brandweer vecht ook tegen bosbrand in Ardèche

12 augustus 2022, 11:10

Bosbranden Frankrijk. Foto: EPA / Caroline Blumberg.

De brandweer in Frankrijk vecht tegen een hele reeks bosbranden, ook in de bij Nederlanders uiterst populaire streek Ardèche. Ongeveer 250 brandweerlieden zijn in het zuidelijke departement ingezet om een vlammenzee bij Lagorce te bestrijden.

Ongeveer 600 mensen moesten uit voorzorg worden geëvacueerd, onder wie 300 vakantiegangers van de campings Silhols en Chadeyron. Zij konden inmiddels terugkeren. De brand is nog niet bedwongen, ondanks de inspanningen van de brandweer die de hele nacht heeft gevochten tegen de vlammen, melden regionale media. De Lagorce-brand verwoestte al ruim 300 hectare kreupelhout en dennenbossen. Drie brandweerlieden raakten gewond.

Over de enorme brand in het westelijke departement Gironde (met Bordeaux als hoofdstad) melden de autoriteiten dat de vlammenzee niet wezenlijk is uitgebreid. Ook hier wordt dag en nacht gestreden tegen het verwoestende vuur, dat inmiddels 7400 hectare in de as heeft gelegd. Dat is een oppervlakte van ruim 10.500 voetbalvelden. Vorige maand gingen hier al ruim 20.000 hectare in rook op. In Hostens zijn 10.000 mensen sinds dinsdag uit voorzorg geëvacueerd. Inmiddels schoten zes landen te hulp.

In het oostelijke departement Jura aan de grens met Zwitserland staat de natuur op zeker twee plekken in brand. In de nacht waren 150 brandweerlieden actief om de vuren in Rupt en Cornod te bestrijden.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black