Weeronline
Weeronline
  GP oostenrijk kletsnatte zaterdagmiddag met kans op onweer

  GP Oostenrijk: kletsnatte zaterdagmiddag met kans op onweer

  Aangemaakt: 11 jul 2020, 10:12 uur

  Het belooft compleet hondenweer te worden deze zaterdag in het Oostenrijkse Spielberg. Het regent de hele dag pijpenstelen en daarbij kan het vanmiddag ook onweren. De kans op onweer is het grootst aan het begin van de middag tijdens de vrije training, maar ook tijdens de kwalificatie om 15:00 uur is onweer niet uitgesloten.

  Het noodweer gooit mogelijk roet in het eten bij het middagprogramma van de tweede GP van Oostenrijk vandaag. Vooral tijdens de vrije training tussen twaalf en één kan de regen met bakken uit de lucht komen en is kans op onweer. Ook kunnen de buien zware windstoten veroorzaken tot 70 km/uur. Wanneer het echt los gaat, is een afgelasting van de vrije training mogelijk.

  Later in de middag is het weer naar verwachting iets minder heftig. Het regent nog steeds, maar waarschijnlijk niet zo hard als eerder in de middag. Bovendien neemt de kans op onweer af, al is donder en bliksem ook tijdens de kwalificatie niet uit te sluiten. Hoe dan ook ligt de baan er drijfnat bij en zijn regenbanden een must. Mocht het onweren of te nat zijn, dan kan de kwalificatie worden uitgesteld naar zondag. Op die dag wordt de race verreden en het is dan sowieso een stuk beter weer dan vandaag. De gehele zondag verloopt droog met zonnige perioden.

  Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

  Foto: ANP / EPA / Erwin Scheriau

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen